sâmbătă, 29 octombrie 2011

Capitolul 1

Capitolul 1



   
         Trrr,se auzi clopotelul ce anunta terminarea ultime ore din acest an scolar.Solagee isi stranse repede toate cartile si iesi rapid din sala de clasa ,grabindu-se spre curtea scolii.
                Din perspectiva lui Solagee:
        De indata ce am auzit sunetul magic,ce imi aducea atata bucurie,mi-am strans toate cartile de pe banca si am iesit afara in urma profesoarei de chimie.M-am grabit spre curtea scolii stiind ca acolo ma asteapta Luana pentru a merge acasa sa ne facem bagajele.Ne-am hotarat ca vara asta sa o petrecem impreuna la bunicii ei ,care locuiesc la  Brasov. Am uitat sa mentionez,Luana este cea mai buna prietena a mea si locuieste impreuna cu mine si familia mea,deoarece parintii ei sunt plecati in America,avand o afacere foarte importanta acolo.Ea sustine ca este prea mare casa lasata de parintii ei pentru a locui singura  , insa eu cred ca ii este frica de singuratate,brrr ii dau dreptate si eu m-as simti la fel,oricum ma bucur ca locuim impreuna .
 Offf, lungi mai sunt coridoarele astea! Cred ca stiti de ce ma grabesc atat de tare,da  bagajele.Ei bine in afara de asta...personal nu imi place scoala desi sunt o eleva cu rezultate foarte bune.
Dupa inca 5 minute de coborat scari si ocolit am ajuns in curtea scolii si am zarit-o pe Luana,care aveo o expresie de furie combinata cu narabdare.
-Hei,Soll ce ti-a luat atata timp sa ajungi aici ?
-Luana,sti si tu cum sunt nenorocitele astea de coridoare si scarile alea infinite,asa ca te rog!
-Bine,bine hai sa mergem ca altfel o sa intarziem si nu mai prindem trenul.
-Ok,am zis cu mai multa tragere de inima.

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*  

  In uramatoarea ora eram acasa rasturnand dulapurile cu susul in jos in cautarea hainelor perfecte,iar dupa doua ore de munca intensa,bagajele erau gata.Patru trolere pline cu haine,cosmetice,laptopurile  nostre si alte nimicuri,asteptau in hol sa fie duse la masina. Tata fiind un domn s-a oferit sa ni le duca la masina, nu de alta,chiar daca nu se oferea el,tot trebuia sa le duca  .Dupa ce ne-a pus bagajele in portbagajul Fordului sau  a rasuflat usurat zicand:
-Fetelor,dar multe bagaje ati mai luat!
-Tata,asta numesti tu multe! am zis putin iritata
-Este o vara intreaga domnule Ionescu,rosti Luana inainte sa ma iau la cearta cu tata exact asa cum faceam de obicei.
-Ai dreptate Luana,dar totusi patru trolere...
-Tata! zic eu fiind si mai iritata ca prima data
-Bine,bine am inteles...Doamne !nu se poate pune nimeni cu tine Soll...
  Auzind asta am zimabit diavolesc,fiind foarte mandra de mine si de incapatanarea mea,deoarece nu reusise nimeni niciodata sa mi se impotriveasca,nici macar parintii mei .
-Solagee,Luana! trenul voastru pleaca intr-o ora,deci mergem sau mai ramaneti la o discutie cu Davin,spunand acestea mama ii arunca o privire mustratoare tatei.
-Da mama,hai sa mergem!,am spus intr-un sfarsit.
Afara langa masina se mai aflau doua persoane pe care eu mai inainte nu le observasem,soara mea,Jessica si iubitul Luanei,Bogdan. Din moment ce ei nu mergeau cu noi la gara trebuia sa ne luam la revedere acum.
-Jess o sa imi fie dor de tine! am zis eu
-Si mie Soll,spunand asta sora mea ma prinse intr-o imbratisare placuta.
-Bogdan,o sa-mi lipsesti!
-Pot zice acelasi lucru Soll.Sper sa aveti o vacanta cat mai frumoasa!
-Multumim!
-Pa Jess! zise Luana si o imbratisa
-Pa Luana,drum bun!
-Multumim!
-Pisoias! spuse Luana in timp ce isi imbratisa iubitul.
O nu! iar incepe,mi-am zis in gand...
-O sa-mi fie tare dor de tine,continua Luana,iar apoi ii dadu lui Bogdan un sarut pasional.
Luana continuand sarutul cu iubitul ei,mi-am dres vocea cu scopul de ai stanjeni si ai face sa realizeze ca suntem in criza de timp,iar mai apoi am zis:
-Hei! voi amorezilor,as putea sa stau sa  va privesc o zi intreaga sau v-as recomanda sa va luati o camera,dar avem si un tren de prins.
Luana se dadu un pas inapoi din bratele lui Bogdan stanjenita.Ei se pare ca a functionat faza de mai devreme,interveni vocea mea interioara.
-Pa Bogdan!spuse, Luana in cele din urma
-Pa iubito!
Acestia isi mai dadura un mic sarut,Slava Domnului! ca acesta a fost mai scurt,iar apoi ne-am urcat in masina si am pornit spre gara. Am ajuns acolo cu 10 minute inainte de plecarea trenului asa ca ne-am indreptat spre vagonul la care aveam biletele.Mi-am luat repede la revedere de la ai mei,promitandu-le ca ii voi suna imediat ce ajungem,iar apoi ne-am urcat in vagon.


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Dupa trei ore de mers,in care imi venea sa ma arunc pe fereastra de plictiseala,am ajuns in sfarsit.In gara eram asteptate de bunicii Luanei.Ne-am coborat din vagon,iar Luana a alergat sa ii salute lasandu-ma pe mine cu bagajele.O inteleg ultima data cand i-a vizitat am fost si eu cu ea, avem pe atunci  in jur de 9 sau 10 ani.
-Bunico,bunicule! spuse Luana si ii imbratise
-Luana,ce dor ne-a fost de tine !ii spusera acestia in timp ca o strangeau si mai tare in brate.
-Si mie de voi!
-Soll! striga bunica Luanei,ce dor ne-a fost de tine draga mea,uite ce mare te-ai facut!
-Multumesc,si mie mi-a fost dor de dumneavoastra!
-Aaaa nu cu dumneavoastra,zi-mi bunico!
-Bine,si mie mi-a fost dor de voi bunico!
-Soll,draguto ce mare esti! spuse bunicul Luanei
-Domnule Popescu,ma buncur sa va vad! si da m-am facut mare ca si Luana de altfel, am continuat eu intorcandu-ma spre prietena mea.
-Zi-mi bunicule,esti din familie nu ?!
-Bine, am spus eu cu un ton de roseata in obraji .
Nemaistand la taclale,in fata atator oameni care se aflau in gara,domnul Popescu...bunicul a chemat soferul sa ne duca bagajele la masina.De ce sofer? e simplu,bunicul Luanei este senator,unul foarte important si extrem de bogat. In urma soferului care ne cara bagajele am pornit-o si noi,iar dupa ce ne-am urcat in masina am plecat spre casa in care vom locui intreaga vacanta.

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

      Drumul pana acasa a fost foarte distractiv,am vorbit despre ce am facut in tot timpul in care nu ne-am vazut,bunicul ne mai spunea cate o glume sau un banc la care radeam pe cinste,iar in cele din urma ne-au povestit cum s-au cunsocut.Deci au zis ca s-au cunoscut in liceu,cand bunicul din gresala a lovit-o pe bunica cu usa dulapului si a fost nevoit sa o duca la infirmerie.A fost dragoste la prima vedere,sau cum zic ei dragoste la prima lovitura.  Odata ajunsi eu si Luana am ramas cu gura cascata la casa ce ni se arata in fata ochilor. Cu un nod in gat am reusit sa intreb:
-Ati cumparat alta casa?
-Da, raspunse bunica
-Woww atat reusi sa zica Luana
-Poti sa o mai zici o data ,i-am raspuns eu cu ochii atintiti la casa.
-Haideti sa intram! sparse linistea bunicul.
-Da... am murmurat eu si Luana in acelasi timp.
  Cand am intrat ochii nostrii s-au marit de si mai multa uimire. Am intrat mai intai intr-un living superb,unde nuantele de alb si verde predominau. In fata coltarului alb pe care stateau lensese cateva perinute verzi se afla  o masuta din lemn natural de un maroniu strers pe care se odiheau cateva obiecte de decor,peretele din stanga in nuante de verde si alb  se asorta perfect intregului living, langa acesta era scara care ducea la etaj,scara de culoare alba,impodobita cu sticla care se potrivea perfect,iar langa scara pe peretele opus coltarului se afla o plasta uriasa.
-Hei fetelor,ne trezi din visare bunicul
-Da am murmurat in cor impreuna cu Luana.
-Haideti sa va arat si restul camerelor.
-Bine,am zis noi absente inca uitandu-ne la minunatul living .

Din living, bunicii ne-au condus in bucatarie care era superba,nuantele de  rosu si negru predominand,in mijlocul acesteia se gasea un mini-bar in jurul caruia erau puse patru scaune de culoare rosie,iar langa mini-bar se afla plita de inox.Desi nu ma pricep eu la gatit si alte lucruri care tin de acesta,  pot zice  ca asta e intradevar o bucatarie minunata,care parca te indeamna sa gatesti.
-Fetelor,de data aceasta bunica fu cea care ne trezi din visare.
-Da am zis noi la fel de hipnotizate.
-Va place? intreba bunica cu un chicotit care spera sa treaca neobservat.
-Normal, am sarit si eu si Luana in acelasi timp.
-Bine atunci... dar Luana nu a lasat-o sa continue zicand:
-Doamne! daca ne mai faceti asemenea surprize o sa facem un stop-cardiac
-Aaaa asa repede,pai si dormitoarele voastre... zise bunicul amuzat
-Ce dormitoare?! am sarit amandoua la unison.
-Veniti dupa noi, ne indemnara acestia.
 Apoi am urcat scarile si am luat-o pe un hol de-a lungul caruia se aflau mai multe usi,am mers putin dupa care ne-am oprit in fata celei de-a 4 usi,ultima din capatul coridorului,iar fata in fata cu aceasta se mai afla una. Am intrat in cea de pe partea dreapta si am ramas uimite amndoua. Camera din fata noastra era minunata ,mirifica,superba,albul si movul predominau,in mijlocul camerei era un pat imens cu asternuturi in nuante de mov si alb,deasupra acestuia se afla un dreptunghi facut din rigips ce avea masura patului,iar in interiorul acestuia era o lustra din sticla de care atarnau mai multe beculete de culoare mov si alb,pe jos parchetul de un maro inchis se potrivea perfect cu covorul crem ce ocupa aproape intreaga camera,langa pat se afla o noptiera mica alba pe care era asezata o veioza. In stanga patului se afla o masuta iar langa aceasta fereastra mare ce era ascunsa de draperi albe si move iar pe peretele din dreapta patului se afla un dressing urias de culoare mov.
-Iti place? o intreba bunica pe Luana
-Da! e superba zise aceasta entuziasmata
-Ma bucur,continua bunica pentru ca asta o sa fie camera ta.
-Ieiii incepu sa strige si sa bata din palme Luana exact ca un copil mic.
-Bine Luana, acum hai sa iti artam si baia.
-Sigur ,zise aceasta si mai entuziasmata.
 Ne-am intors in partea dreapta a camerei,unde langa dressing se afla o usa pe care nu am observat-o mai inainte.Intrand pe aceasta usa am ramas si mai surprinse...placut normal.Baia era simpla,dar aranjata cu foarte bun gust,ca si in dormitor culorile erau vestele,de alb si roz,iar pe alocuri cate o pata de violet.Faianta roz  in combinatie cu cea alba ii dadeau un aspect minunat incaperii,pe peretele din dreapta se afla o oglinda uriasa  ,iar in fata acesteia o chiuveta mica si un suport de prosoape,langa oglinda in partea stanga se ala o fereastra dreptunghiulara ,iar langa ea  toaleta, in stanga  cada la care era atasat si dusul ce era pus langa o oglinda micuta.Am ras in gandul meu stiind ca Luana are o boala pe oglinzi,ii place sa se priveasca mereu in oglinda,ce bine o cunosc bunicii ei.
-Luana? intreba de aceasta data bunicul.
-Da,zise Luana in timp ce se uita in oglinda.Ei eu ce v-am zis.
-Deci ce parere ai ? spuse bunicul nerabdator
-O ador,multumesc! rosti prietena mea radiind de fericire
-Nu ai pentru ce draga,zice bunicul.
-Soll, tu ce parere ai,ma intreba Luana
-E superb! am zis eu fericita
-Da stiu acum haide sa vedem si camera ta! ma indemna aceasta
-Camera mea... nu vom sta amndoua aici ?! intreb nedumerita,uitandu-ma la cei trei
-Nu imi zise simplu Luana,acum haide!
 Am iesit din baie,iar mai apoi din camera si am traversat holul la camera din face celei din care iesistem, asa am constatat ca eu si Luana avem camerele fata in fata doar ca a mea se afla pe partea stanga a coridorului.Acum era marele moment,bunicul a apasat pe cleanta,intrand in camera pot zice ca ochii mei au ajus pe podea de uimire.

    Camera asta era perfecta,nu era nici prea vesela nici prea sobra.Culorile predominante erau alb,negru,violet si gri.In mijlocul camerei se afla patul care mi se parea mult prea mare doar pentru mine,acesta era de culoare alba si avea asternuturi in nuante de negru si violet,de-o parte si de alta a patului erau doua veioze asezate pe niste noptiere foarte micute,peretele din dreapta patului era de culoare gri si era acoperit aproape in intregime de o fereastra imensa ce era acoperita de jaluzele gri,peretele din spatele patului era acoperit de un tapet foarte dragut ce combina culorile:gri,violet ,roz si rosu,parchetul de culoare inchisa era acoperit de doua  covorare de culoare violet,unul aflandu-se in fata patului,iar celalat in fata dressingului urias ce era acoperit de oglizi,pe tavanul alb se afla o lustra imensa  ce se potrivea perfect cu intreg decorul camerei.
-Iti place? ma intreba bunicul
-E minunata! i-am raspuns fericita aruncandu-i un zambet perfect atat lui cat si bunicii
-Luana ce parere ai?mi-am intrebat prietena
-E wow perfecta,ti se potriveste,imi raspunse in timp ce imi dadea o imbratisare.
-Fetelor,daca nu va suparati,haideti sa vedeti si baia! ne propuse bunica
-Sigur am zis amandoua.
 Am mers drept inainte de-a lungul camerei spre usa neagra din stanga patului,iar cand am intrat nu-mi venea sa cred. Era cea mai frumoasa baie pe care am vazut-o vreodata,culorile predominante fiind visiniul si albul.Pe peretele din stanga cum intrai in baie era o chiuveta alba  desupra careia era atarnata o oglinda simpla,iar in stanga oghinzii un mic suport, vizavi de peretele cu  oginda si chiuveta se afla cada alba simpla ce avea la capat un mic brau pe care erau asezate trei vaze incolore ce contineu cate un trandafir,pe peretele unde era situata cada  erau facute doua suporturi in acesta unul mai sus pentru obiecte decorative ,iar altul putin mai jos pentru depozitarea samponurilor,gelurilor de dus,spumantelor de baie si asa mai departe, in fata cazii se afla un covoras visiniu si langa acesta toaleta,iar pe peretele opus cazii se afla o oginda uriasa ce il ocupa in totalitate.
-E superba,am spus eu pe un ton jos,nemailasand pe nimeni sa ma intrebe ce cred.
-Ne bucuram ca iti place,spusera cei doi bunici.
-Luana tu ce crezi,zicand acestea m-am intors spre ea,pentru mine conta foarte mult parerea acesteia..
-Cred ca o sa fac baie la tine, zise aceasta cu un ton de amuzament in voce.
La spusele acesteia am inceput cu totii sa radem,dar am fost intrerupti de sofer ce spunea ca ne adusese bagajele si ni le lasase in camere.Bunicul i-a multumit soferului,pe care intelesesem ca il cheama Adrian si i-a spus ca o trimita pe Anne sa ne despacheteze lucrurile.Mi-o amintem vag pe Anne lucra aici si cand venisem ultima data impreuna cu Luana.
 In mai putin de 10 minute in fata noastra aparu o femeie ce avea in jur de 45 de ani si care purta o uniforma albastra ,iar pe deasupra acesteia un sort alb,parul il avea prins coc la spate avand  o figura foarte serioasa,dar cand ne vazu figura ei serioasa se transforma in uimire si apoi in bucurie
-Anne am strigat eu si Luana in timp ce o prindeam intr-o imbratisare.
-Fetelor,ce mari v-ati facut! spuse Anne mirata
-Aaaa ni s-a mai zis, rostind acestea ne-am uitat la bunici care ramasesera in loc privindu-ne cum ne bucuram de revederea lui Anne.De ce nu au obiectat nimic in legatura cu faptul ca imbratisam un angajat al casei? Iata si raspunsul,pentru ca Anne nu era un simplu angajat al casei,era cea mai buna prietena a bunicii,confidentul ei si  pe deasupra era o persoana de incredere,tin minte ca lucrase si in vechea casa ,care era mult mai mica decat aceasta. Dupa ce am terminat cu imbratisarea,Anne ne-a ajutat sa despachetam toate lucrurile si sa le asezam in dulapuri,in ceea ce priveste dressingurile din camera mea si a Luanei, nu erau pline nici pe jumatate,deoarece ne adusesem haine putine,ceea ce inseamna ca maine faceam o sesiune de shopping...iei cum ar zice Luana.Si  am mai avut parte de o surpriza din partea bunicilor,ne-au dat fiecareia cate un card de credit,wow au spus ca atata timp cat vom sta aici ne vor intretine ei.Cu gandul acesta m-am indreptat spre camerea Luanei si bagand capul pe usa am vazut-o pe aceasta ca se uita la dressingul ei cu o oarecare iritare.
-Stiu e aproape gol,la fel ca al meu,am spus cu o vove joasa.
-Da,deci maine mergem la shopping nu ?! zise Luana entuziasmata
-Normal,trebuie sa umplem dulapurile astea,i-am raspuns cu o voce putin mai ridicata
-Bine acum cred ca ar fi cuvenit sa ne odihnim putin,am continuat eu
-Da asa este ,imi dadu dreptate prietena mea
-Noapte buna Luana!
-Noapte buna Soll!
Am iesit din camera acesteia si am intrat intr-a mea,apoi m-am indreptat spre dressing mi-am luat un prosop,pijamalele mele preferate , lenjeria intima de schimb si am plecat spre baie.Dupa ce mi-am facut un dus,care a fost foarte relaxant,mi-am pus pijamalele si m-am bagat in pat adormind imediat cu gandul la prajiturile cu ciocolata pe care ni le promisese Anne pentru a doua zi.


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Primul capitol...mm nu stiu ce sa zic,sper sa va placa :) Si scuze pentru greseli, dar nu prea am avut timp sa il corectez. XOXO :*:*

13 comentarii:

  1. Super fain cap.
    Imi place :x
    Cand pui urmatorul cap?
    Va fi ci aventura?

    RăspundețiȘtergere
  2. mmm...lasă-mă să ghicesc? Este primul tău fan fic? Te întreb asta pentru că pari pricepută şi mi-ar veni greu să cred că e primul fan fic pe care îl scrii.Anyway voiam să îţi zic că îmi plac personajele şi îmi place cum laşi tu acţiunea să decurgă.
    Keep writing şi aştept să revii cu noutăţi cât mai curând.
    Much love,
    M♥

    RăspundețiȘtergere
  3. ms mult...si da e primul meu fic :)) dar inainte sa ma apuc cred ca am citit tot ce se poate citi pe net in materie de ficuri,ms mult de tot, ma bucur ca imi citeste cineva creatiile.Oooo si Maddie o sa postez un capitol urmator cred ca sambata... scoala imi ocupa foarte mult timpul. Ms mult fetelor :* xoxo:*

    RăspundețiȘtergere
  4. oricum capitolul ăsta a fost lung,chiar m-am mirat (mi se pare enormm pentru un începător-eu n-aş fi scris atât de mult nici moartă,mi-aş fi găsit scuză ca să îl scurtez) dar tu ai făcut o treabă atât de bună şi ai avut o imaginaţie cu care ai subliniat bine în cele scrise. deci trebuie să te felicit pentru asta.:x
    cât despre şcoală, ştiu cum e...şi mie-mi ocupă timpul şi am impresia că mai e o veşnicie până o să înceteze maldărul de cărţi să mi se mai învălmăşească pe birou.
    Abia aştept următorul :o3 keep writing.
    Much love,
    M.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mai zice de scoala ca ma ia cu lesin :)) m-am saturat :)) In continuare as vrea sa postez capitole mai lungi pentru ca e frustrant sa citesti ceva si cand prinzi firul se taie imediat pentru ca e prea scurt capitolul :))X.O.X.O.Lauraღ

    RăspundețiȘtergere
  6. da,ai dreptate. nici eu nu obişnuiesc să fac capitolele scurte tot din acelaşi motiv: ştiu în ce postură e pus cititorul când se taie firul brusc dar câteodată e interesant să laşi suspans :)) şi totuşi cu cât e mai lung cu atât mai bine.
    much love,
    M.

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumosss,te pricepi!
    Imi place ca scrii mai in detaliu :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow,imi place:x:x:xma duc la urmatorul capitol:))cred ca nu ma mai ridic pana nu termin de citit:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Superb primul capitol!
    Foarte foarte foarte foarte foarte frumos !
    Ma gasesti la urmatorul capitolo :*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma duc sa te caut atunci :)) Merci :*

    RăspundețiȘtergere