joi, 5 aprilie 2012

Sceneta~

Stiu ca nu le prea am cu scenetele,dar m-am gandit sa imi postez aici creatia.Urmatoarea sceneta este una scrisa pentru ora de fizica. Doamna profesoara zicea ca toate clasele i-au prezentat cate o sceneta numai noi nu am venit cu nici o idee.Asa ca eu cum sunt o...blogarita,ca sa ma exprim mai bine :)) m-am gandit sa scriu si eu o sceneta. Ce a iesit va las sa vedeti.
~*~*~*~*~*~*~*~*


                                                                "Cine e urmatorul?"


Povestitotul:Ziua de luni...un adevarat cosmar pentru toti elevi,ziua detestata de totii elevi.Dar cand acesta prima zi de dupa weekend vine si prima ora mai ai si
fizica...e alta poveste. Ora de fizica,comparata de unii elevi cu spanzuratoarea si de alti cu parcul de distracii....aici depinde de clasa.Si ca tot veni vorba de clase,
cea mai norocoasa dintre toate este clasa a 8-a C,care  are prima ora lunea,fizica. O clasa in care marile genii isi dau intalnire. Daca nu credeti asteptati sa vedeti.
-Buna dimineata!(Saluta doamna Maria Popescu,profesoara de fizica.O femeie  ce avea in jur de 50 de ani ,cu care te puteai intelege,asta daca nu o enervai)
-Buna dimineata!(Salutara elevii in cor)
-Avem absenti?(Intreba doamna profesoara deschizand catalogul.)
-Da.(Raspunse un elev.)
-Cine sunt absentii?(Intreba profesoara aruncand o privire asupra clasei)
-Florescu.(Se auzi un raspuns din clasa.)
(Profesoara scoase stiloul si puse absenta apoi incepu sa se uite prin catalog. Cu cat privea mai mult situatiile elevilor cu atat i se foarma pe fata un ranjet.)
-Ei,dragii mei ce credeti? Dupa o scurta privire aruncata in catalog am vazut ca nu aveti note asa ca astazi m-am gandit sa va mai imbunatatesc situatia.-Continua sa zambesca.
-Ooo,nu-i de bine. Cand zice ca ne imbunatateste situatia umple catalogul de 4 .(Ii sopti un elev din prima banca colegului.)
-Ionescu,ce e asa de interesant incat vrei sa ii impartasesti si colegului?(Il  privi profesoara.)
-Nimic doamna...doar ziceam cat de fericit sunt ca doriti sa nu puneti note.(Zambi fortat elevul.)
-Vedeti,colegul vostru e foarte  incantat de decizia mea.Si acum...aveti de ales intre doua variante. Ce preferati ,ascultare sau lucrare?
 Autorul:Se cotira elevii se strambara fiecare in felul lor apoi cazura de acord ca o ascultare ar fi mai buna decat o lucrare.
-Daca sa dorit asa va fi.(Le zambi profesoara.)
-Ionescu!(Elevul tresarii.)
-Da...doamna?(Intreba parca cu frica.)
-Fiindca tot ai fost asa incantat de punerea altor note ce zici sa ne faci onoare si sa fi tu primul ascultat?
(Elevul se ridica din banca,expresia fetei lui aratand de parca ar merge la spanzuratoare)
-Bun. Acum spune,ce am avut pentru astazi?-Profesoara se intoarse spre el.
(Ionescu arunca o privire rugatoare in clasa ,iar la urechile lui ajunse titlul lectiei).
-Tensiunea electrica.(Raspunse)
-Ionescu,asta e lectia ce am avut-o pentru data trecuta. Magher,vino si tine-i companie lui Ionescu.(Isi intoase privirea spre elevul ce ii soptise lui Ionescu.)
-Dar ce am facut,doamna?(Sari elevul.)
-Nimic,nu ai facut nimic.Uite imi pare mie rau de Ionescu ca ingheata aici singur la tabla asa ca am zis ca cea mai buna companie pentru el ai fi tu. Iesi mai repede la tabla,ca mai sunt elevi de ascultat.
(Copilul se deplasa incet pana la tabla)
-Acum,spuneti ce lectie am avut pentru azi?
(Cei doi privira peretele un moment apoi privirea lor reveni asupra profesoarei)
-Mmm...ce perete egoist,pun pariu ca el stie si nu a vrut sa va spuna si voua.(Vorbi profesoara,iar din clasa s-au auzit rasete.)
-Si chiar nu stiti?
(Un elev din clasa ridica mana)
-Da,spune tu?
-Legea lui Ohm pentru o portiune de circuit.
-Perfect,haide la tabla sa ne spui mai multe.(Zambi)
(Eleva veni langa cei doi colegi ai ei).
-Spune te rog si definitia.
(Fata privi in jos)
-Am inteles. (Se intoarse spre clasa si deschise catalogul.)
-Cine e urmatorul? Ia sa vedem... aaa... Antonescu,la tabla!(Exclama.)
(Din a doua banca de pe randul din mijloc se ridica o alta fata si li se alatura colegilor ei).
-Legea lui Ohm pentru o portiune de circuit,definitia?-Profesoara batu cu stiloul in catedra.
(Nici un sunet nu se auzea din clasa)
-Cine e urmatorul? Haide sa iese la lectie.
(Scartaitul unei banici se auzi apoi la talba aparu inca un elev)
-Spune-ne domnule Bucur! Te ascultam. Legea lui Ohm pentru o portiune de circuit.
(O liniste ca de mormant puse stapanire pe clasa).
-Mai rar ,respira putin.(Zise pe un ton sarcastic profesoara.)
(Cateva chicoteli se auzira din clasa)
-M-ai lamurit. Cine e urmatorul?
(Trecura cateva momente si langa ceilalti elevi aparu inca o fata)
-Domnisoara Dinu,ai cuvantul.
-Curentul electric...(incepu eleva,iar profesoara isi intensifica privirea asupra ei)
-Cine e urmatorul?(Intreba privindu-i pe elevii aflati la tabla)
(Nu dura mult si la tabla aparu inca o eleva)
-Domnisoara Dumitrescu,te rog lumineaza-ne!
-Curentul electric...
-Acelasi lucru l-a spus si colega ta,aici de fata.Si ghici ce?nu a fost bine. Ramai la tabla,va las aici sa va tineti companie unul altuia.
-Cine e urmatorul?(Intreba din nou profesoara.)
Autorul: In jumatatea de ora ce a urmat o multime de "Cine e urmatorul?" au fost strigate de profesoara,in urma carora aproape totii elevi clasei a 8-a C au ramas la tabla, tinandu-si companie unul altuia,
dupa cum spunea doamna Popescu. Singurele date scoase de la elevii prezenti la tabla au fost "Curent electric","Tensiunea electrica" si "Rezistenta electrica",asa e ca ati inteles tot?
-Cine e urmatorul?(Intreba plictisita profesoara)
(Isi ridica privirea de pe suprafata catedrei si si-o plimba prin clasa,asupra bancilor goale. Privi fiecare banca in parte pana ce ajunse la ultima banca,in care se mai afla un elev ce  privea aerul parca dorind sa vaneze muste.)
-Toma,ai prins ceva?(Intreba profesoara)
(Elevul tresarii ca scos din vis,acest lucru datorandu-se probabil si faptului ca era cel mai adormit elev din clasa,fiind mai mult pe post de mobila.)
-Nu...inteleg la ce... va referiti...(Vorbi elevul facand mici pauze)
-Muste? Ai prins ceva? Eu stiu ca iti place biologia,dar suntem la ora de fizica,nu au nici o legatura. Asa ca pastreza anatomia mustelor pentru acea ora si spune-mi te rog Legea lui Ohm pentru o portiune de circuit.
-Aaaa...(Incepu nesigur)
-Stiu ca esti cel mai adormit elev din clasa si ca nu participi cu nimic la ora,dar te rog,nu da gres. Esti ultima mea speranta.(Doamna Popescu il privi atenta)
Autorul: Elevul se gandi  cateva momente apoi expresia fetei lui se schimba in una putin mai relaxata.
-Intensitatea curentului electric ce strabate o portiune de circuit este direct proportionala cu tensiunea electrica aplicata la capetele ei,atunci cand rezistenta electrica a portiunii de circuit este constanta.(Spuse elevul
pe un ton putin nesigur)
-Incredibil!(Se ridica de la catedra) Felicitari Toma,asa este! Poti lua loc,pentru astazi ai nota 7.(Zise profesoara fericita)
(Elevul zambi apoi se aseza )
(Expresia profesoarei se schimba de indata ce isi muta privirea spre elevii aflati la tabla)
-O clasa intreaga...pentru ce!(Exclama ridicand tonul) O clasa intreaga care habar nu are sa spuna o defintie!Cea mai simpla definitie!(Ii privi pe rand). La loc cu totii, pentru astazi aveti nota 4!
(Elevi privind podeaua si unii dintre ei injurand in gand au pornit spre bacile lor. De indata ce toti au luat loc in banci,doamna profesoara se aseza la catedra si le puse fiecaruia calificativul obtinut).
Autorul:"Niciodata nu judeca o carte dupa coperta",multi au spus acest proverb,insa foarte putini il iau in seama. Acest lucru s-a intamplat si cu acesti elevi,niciodata nu s-ar fi putut gandi cineva ca un elev care nu este atent niciodata la ore si
care doarme efectiv in banca ar fi putut spune o definitie perfect,fara sa se incurce. Cat despre ceilalti elevi nu se pot spune prea multe. Un singur lucru le trebuie transmis: Dragi copii,puneti mana si invatati caci de fizica nu scapati.
~*~*~*~*~*~*~*~*
Cam aceasta ar fi sceneta scrisa de mine...bine cand am transcris-o pe foaie  arata ca o piesa de teatru,personajele fiind trecute la inceput,precum si gesturile pe care le fac acestea. Scenata...am scris-o in doua zile. Lunea am scris jumatate din ea,iar martea cealalta jumatate. Stiu ca nu e grozava insa as vrea sa stiu o parere...bine asta daca va citi cineva postarea.
P.s. Crina  stiu ca apare un nume in sceneta care iti atrage atentia,dar sa sti ca nu fac aluzie la nimic,pur si simplu nu ma pricep la nume de familie asa ca am scris ce mi-a venit in minte. :D Ma poti scuza stiind ca sunt cam nebuna de fel :)) :*

10 comentarii:

  1. E super!
    Imi aduce aminte de anul trecut,cand si eu pateam exact ca si ei:))
    Ma holbam la toate pancardele de pe pereti,dar pe niciuna nu scria definatia,numa desene tampite cu becuri si fire:))
    Chiar imi place sceneta asta:x
    E super amuzanta.
    Bravo:*!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci mult pentru comentariul frumos. Se mai intampla...mai ales la mine in clasa :))
      Merci mult!:*:*:*

      Ștergere
  2. Sceneta ta ma face sa ma bucur ca in spania,in clasa 8 ,nu ai fizica, ca altfel as lua doar 4.:))
    Frumoasa sceneta.Faza cu peretii mi se intampla si mie.Cand ma blochez privesc peretele dar asa cum ai spus si tu in sceneta,el e "egoist" si nu vrea sa-mi spuna si mie.
    Ti-a iesit bine sceneta dar eu zic ca daca ai face o sceneta cu momentele amuzante din fic si,in special,cu fazele amuzante cu andrew,ti-ar iesi o sceneta de milioane.Ar muri profesorii de ras ca noi,aici,pe blog deja am murit.:))
    Cand posezi continuarea de la fic?Am impresia ca te confrunti din nou cu problema cu care ma confunt si eu:CORECTATUL!Am dreptate?
    Sper sa postezi curand ca mor de nerabdare sa vad farsa cu sarea pe care vor sa i-o faca lui john maya si andrew."Posteste,posteste,posteste"!:))
    P.S. am postat capitolul 7 :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma poti pune sa iti scriu 4 capitole intr-o zis...dar nu ma pune sa le CORECTEZ! Ahh! Urasc sa fac asta! :)):)) Si da cam asta e problema. Mi-e lene sa corectez capitolul urmator...sau ar trebui sa zis sa le corectez :>:> :))
    Capitolul 31 e apropate terminat,iar 30...e terminat. Mai ramane sa il...CORECTEZ! :)):))
    Oricum sunt fericita ca am intrat in...VACANTA!!!!!! :)):))
    Aaa si acum fug sa citesc capitolul 7 din ficul tau .
    :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. laura poti sa ne dai numele tau complet?vrem sa participam cu sceneta aceasta la un concurs din localitate. suntem o trupa de la clubul copiilor din cehu silvaniei, jud. salaj. asteptam raspunsul tau cat mai repede. multumim

      Ștergere
  4. Imi place la nebunie sceneta!
    Iar chestia asta se cam intampla si pe la noi :))

    Love you:*:*:*

    Miss Salvatore

    RăspundețiȘtergere
  5. sceneta e adevarul dureros ce se apica aproape fiecarui elev macar de 3-4 ori in decursul scoli frumos dar eu vreau urmatorul capitol TE ROG TE IMPLOR

    uite ceva frumos aici http://redlibra.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. deci...m-ai lovit unde ma doar cel mai tare:)):)):))
    fizica,pe bune????dak ai sti tu ce profa am...adk cea mai buna profesoara din judet;si facem ore,nu gluma.dar sa spunem ca la acea ora de fizik,si muscai ii e frica sa bazaie.toti cu capul in caiet,nici macar un psst...de chiulit nu iti mai spun...nu exista asa ceva la ora ei(asta dak nu vrei sa iei un 3 la ora viitoare)
    sa revenim...eram deja prinsa in actiune...ma si imaginam in laboratorul de fizica...si tot tacamul...si cand am auzit si numele MAGHER,am zis asta e....I'm dead!!!Legea lui OHM???am invatat-o(si asta fiind un cuvant raltiv)in clasa a opta.cum as putea s-o spun acum???:)) mai ca ma trecusera toate apele:))
    asta inseamna ca esti geanial fata!!!mai facut sa trec fiorii aceia pe care i-au resimtit elevii:))
    esti geniala!geniala!ai putea fi scenarist!!!:))
    pwp:x
    MAMA OMIDA:X

    RăspundețiȘtergere
  7. :)):)) Ca scenarist nu m-ar angaja nimeni...ca m-as lua in gura cu aia de pe platou.Nu ne-am intelege absolut de loc :))
    Merci mult pentru comentariu :* Si nu am vrut sa te fac sa treci prin asta crede-ma :X
    :*:*:*
    ~Dinozaurul Puff

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim pentru idee sa speram ca o sa luam niste note mari ! :)

    RăspundețiȘtergere